نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
وزارت خارجه روسیه، انگلیس و کشورهای عضو ناتو را به پنهانکاری در بررسی پروندههای جنایتهای جنگی نیروهایشان در افغانستان متهم کرده و مدعی شده است که شواهد نشان میدهد ناتو در طول حضور در افغانستان بدون مجازات اقدامات تلافیجویانه وحشیانهای علیه غیرنظامیان انجام داده است. با خروج نیروهای خارجی از افغانستان و روی کار آمدن […]
وزارت خارجه روسیه، انگلیس و کشورهای عضو ناتو را به پنهانکاری در بررسی پروندههای جنایتهای جنگی نیروهایشان در افغانستان متهم کرده و مدعی شده است که شواهد نشان میدهد ناتو در طول حضور در افغانستان بدون مجازات اقدامات تلافیجویانه وحشیانهای علیه غیرنظامیان انجام داده است.
با خروج نیروهای خارجی از افغانستان و روی کار آمدن طالبان، بحثها پیرامون جنایات جنگی رخداده در طول مدت حضور این نیروها در افغانستان شدت گرفته است. اتهاماتی مبنی بر ارتکاب جنایات جنگی از سوی نیروهای ناتو، به ویژه نیروهای آمریکایی و بریتانیایی، مطرح شده است.
ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه، در اظهارات اخیر خود، انگلیس و دیگر اعضای ناتو را به پنهانکاری در بررسی پروندههای جنایات جنگی نیروهایشان در افغانستان متهم کرده است. وی مدعی شده که شواهد نشان میدهند که ناتو در طول حضور نظامی در افغانستان، بدون مجازات اقدامات تلافیجویانه وحشیانهای علیه غیرنظامیان انجام داده است.
در همین راستا، افشاگریهای یک افسر سابق نیروهای ویژه انگلیس مبنی بر صدور مجوز ویژه برای کشتن افغانستانیها توسط نیروهای هوایی ویژه بریتانیا، بر شدت اتهامات علیه انگلیس افزوده است.
دولت انگلیس در واکنش به این افشاگریها، به رسانهها هشدار داده که از نقض محدودیتهای گزارشدهی خودداری کنند. این واکنش، شائبه تلاش برای پنهانکاری بیشتر در این پرونده را تقویت کرده است.
اتهامات روسیه علیه انگلیس و ناتو در خصوص ارتکاب جنایات جنگی در افغانستان، بحثهای جدیدی را در مورد مسئولیتپذیری قدرتهای بزرگ در جنگها و درگیریها به راه انداخته است. با توجه به اینکه روسیه خود نیز متهم به حمایت از طالبان بهعلت نقض گسترده حقوق بشر و حقوق زنان در افغانستان است، این اتهامات به یک جدال لفظی بین روسیه و غرب تبدیل شده است.
لازم به ذکر است که اتهامات مطرح شده از سوی روسیه، در حالی مطرح میشود که این کشور خود نیز متهم به حمایت از طالبان و چشمپوشی بر جنایات این گروه علیه اقشار مختلف، به ویژه زنان، است. بنابراین، این اتهامات باید با احتیاط و در کنار بررسی سایر شواهد ارزیابی شوند.
شماری از فعالان حقوق بشر، به رهبری ملاله یوسفزی، از کشورهای جهانی خواستهاند که تبعیض جنسیتی در افغانستان را به عنوان یک جرم بینالمللی به رسمیت بشناسند و برای توقف آن اقدامی هماهنگ انجام دهند.
سازمان عفو بینالملل اعلام کرد که سید رحیم سعیدی، از فیلمسازان برجسته افغانستان، پس از گذراندن ۱۱ ماه در بازداشت طالبان آزاد شده است.
افغانستان از واپسین روزهای تابستان ۲۰۲۱، زمانی که طالبان بار دیگر کنترل کشور را در دست گرفت و امارت اسلامی خود را اعلام کرد، شاهد یکی از تاریکترین دورانهای تاریخ معاصر خود بوده است. سیاستهای سختگیرانه این گروه نه تنها موجب عقبگرد اجتماعی و سیاسی شده، بلکه آینده میلیونها شهروند افغانستان را با ابهام و […]
فاطمه براتیان، عضو سابق تیم ملی فوتبال زنان افغانستان، اکنون در انگلستان تلاش میکند تا دختران مسلمان را به ورزش تشویق کند و موانع فرهنگی را کنار بزند. پس از بازگشت طالبان به قدرت در سال ۲۰۲۱، بسیاری از ورزشکاران زن افغانستان مجبور به ترک کشور شدند. فاطمه براتیان، یکی از اعضای تیم ملی فوتبال […]
دیدگاه بسته شده است.