نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
مسوول برنامههای تقویت واکسیناسیون وزارت بهداشت افغانستان گفت: طالبان خواهان توقف واکسیناسیون در افغانستان بوده و این موضوع باعث گسترش بیماریهای واگیردار خواهد بود.
«کلیم الله نیازی» رئیس برنامه تقویت واکسیناسیون در وزارت بهداشت افغانستان در گفتگو با خبرنگار سایت افغانستان خبرگزاری فارس گفت: مدتی قبل طالبان روند اجرای کمپین واکسیناسیون را در افغانستان تهدید کرده و خواهان متوقف شدن این روند شد.
وی بیان داشت:با کاهش کمپینهای واکسیناسیون در افغانستان و فرارسیدن گرمی هوا افزایش خطرات بیماریها مختلف بخصوص فلج اطفال و سرخک در افغانستان تشدید شده است.
نیازی اضافه کرد: تهدیدهای امنیتی و وجود ناامنی در مناطق مختلف افغانستان در حال حاضر ضربه بزرگی به روند واکسیناسیون در ولایت های مختلف زده و در مناطق شرقی و جنوبی و ولایت های ارزگان، هلمند و قندهار این تهدید باعث شیوع بیماریهای مانند فلج اطفال، سرخک و سایربیمارهای واگیردار شده است.
وی همچنان گفت: در حال حاضر وزارت بهداشت افغانستان با وجود این چالشها تلاش دارد تا ۱۳ نوع واکسن برای بیماریهای، فلج اطفال، سرخک، سینه پهلو، اسهال و سل را انجام دهد.
رئیس برنامه تقویت واکسیناسیون در وزارت بهداشت افغانستان یادآور شد: در سال گذشته در ۲۱ کودک به فلج اطفال مبتلا شده و در سال ۲۰۱۹ نیز ۶ مورد مثبت فلج اطفال در این ولایت ثبت شده است.
نیازی خاطر نشان کرد: یکی دیگر از بیماریهای که در حال حاضر در افغانستان به شدت نیاز به کنترل دارد بیماری سرخک است که در سال گذشته این بیماری نزدیک به ۱ هزار و ۵۰۰ تن را مبتلا کرده بود که از این میان ۲ درصد به دلیل دوری از مراکز درمانی جان خود را از دست دادند.
از سوی دیگر نیز عبدالوحید رحمانی مسوول برنامه واکسیناسیون در هرات نیز گفت: برای آگاهی دهی به خانوادهها و شهروندان در ولایتهای مختلف افغانستان هفتهای بنام هفته واکسیناسیون نامگذاری شده و هدف اصلی اگاهی دهی به تمامی خانوادهها برای استفاده از واکسن برای کاهش بیماریهای مختلف است.
وی بیان داشت: در حال حاضر در هرات به دلیل فعالیتهای اداره بهداشت آمار آگاهی دهی و ایجاد کمپینهای واکسن برای کودکان و زنان به ۹۰ درصد رسیده و تنها ۱۰ درصد از شهروندان که در مناطق ناامن و دور افتاده زندگی میکنند در مقابل واکسن مقاومت میکنند.
«محمد عارف جلالی» پزشک ارشد بیمارستان هرات گفت: با فرارسیدن فصل گرما بیماریهای گوناگون در هرات افزایش میابد و در این فصل نیاز است تا وزارت بهداشت افغانستان برنامههای جلوگیری از مبتلا شدن شهروندان را آغاز و مردم را در مقابل بیماری مقاوم کند.
به گزارش فارس، مسوولان اداره بهداشت هرات فرارسیدن فصل گرما از یک سو و سرازیر شدن آوارگان داخلی از سوی دیگر در هرات سبب نگرانی برای افزایش بیماریهای مختلف در هرات شده است.
آمار نشان میدهد که در هر یکصد هزار تولد، ۶۹۹ مادر و کودک در افغانستان فوت میکنند. این وضعیت ناشی از چهار دهه درگیری، کمبود سرمایهگذاری در ساختار بهداشت و کمشدن کمکهای امدادکنندگان به کشور است.
سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد روزانه ۱۶۷ نوزاد در افغانستان جان خود را از دست میدهند.
مسئولان صحی در ولایت ارزگان میگویند که تعدادی از خانوادهها بهمنظور درمان، به کودکان خود تریاک میدهند.
اداره بازرس ویژه آمریکا در امور بازسازی افغانستان (سیگار) آمار تازهای از آسیبدیدگان بحران غذایی در افغانستان ارائه کرده است.
دیدگاه بسته شده است.