نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
در روز جهانی قابله، بحران مرگومیر مادران در افغانستان شدت بیشتری گرفته است. با وجود اهمیت آموزشهای پزشکی، بهویژه در حوزه قابلگی، سیاستهای محدودکننده طالبان که زنان را از این آموزشها محروم کرده، جان هزاران مادر و نوزاد را به خطر انداخته است.
افغانستان در میان کشورهای جهان، یکی از بالاترین نرخهای مرگومیر مادران را دارد. بسیاری از این مرگها به دلیل عدم دسترسی به آموزشهای تخصصی پزشکی، بهویژه در زمینه قابلگی، رخ میدهد.
در حالی که سازمانهای بینالمللی، از جمله سفارت بریتانیا، بر اهمیت آموزشهای پزشکی برای زنان تأکید دارند، سیاستهای طالبان همچنان مانع از فراهم آوردن این دسترسیها میشود.
سفارت بریتانیا در کابل در بیانیهای اعلام کرده است که آموزش قابلگی برای زنان نه تنها یک حق، بلکه یک ضرورت حیاتی برای سلامت جامعه است. این در حالی است که محرومیت زنان افغانی از تحصیل در رشتههای پزشکی، از جمله قابلگی، خطرات جبرانناپذیری برای سلامت مادران و نوزادان به دنبال داشته است.
همچنین اتحادیه اروپا در این زمینه گفته است که قابلههای آموزشدیده قادرند جان هزاران مادر و نوزاد را نجات دهند و از این رو باید به فوریت مسیر آموزشهای بهداشتی برای زنان باز شود. این نگرانیها در حالی مطرح میشود که سیاستهای طالبان همچنان بر آموزش و حقوق زنان در افغانستان سایه انداخته و سلامت عمومی کشور را تهدید میکند.
شماری از فعالان حقوق بشر، به رهبری ملاله یوسفزی، از کشورهای جهانی خواستهاند که تبعیض جنسیتی در افغانستان را به عنوان یک جرم بینالمللی به رسمیت بشناسند و برای توقف آن اقدامی هماهنگ انجام دهند.
مجلس نمایندگان ایالات متحده امریکا لایحهای را تصویب کرده که هدف آن افزایش شفافیت در روند تخصیص کمکهای خارجی به افغانستان و جلوگیری از دسترسی طالبان به این منابع مالی است.
بحران کمآبی در افغانستان، کشاورزی این کشور را با چالش جدی روبهرو کرده است. شالیزارهایی که زمانی نیاز بازار داخلی را تأمین میکردند، اکنون به دلیل کاهش منابع آبی و تغییرات اقلیمی، رونق گذشته را از دست دادهاند.
سازمان عفو بینالملل اعلام کرد که سید رحیم سعیدی، از فیلمسازان برجسته افغانستان، پس از گذراندن ۱۱ ماه در بازداشت طالبان آزاد شده است.
دیدگاه بسته شده است.