نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
به گزارش شانا به نقل از رادیو برونمرزی صدای خراسان، عبدالستار بابایف، فعال حقوق بشری تاجیک و رئیس کمیته شهروندی نجات گروگانان و زندانیان سیاسی گفت: بازداشت زنان محجبه در تاجیکستان برای نخستینبار نیست که اتفاق میافتد و موارد بسیار زیادی طی این مدت گزارش شده است. او گفت: این بار اما این مسئله به […]
به گزارش شانا به نقل از رادیو برونمرزی صدای خراسان، عبدالستار بابایف، فعال حقوق بشری تاجیک و رئیس کمیته شهروندی نجات گروگانان و زندانیان سیاسی گفت: بازداشت زنان محجبه در تاجیکستان برای نخستینبار نیست که اتفاق میافتد و موارد بسیار زیادی طی این مدت گزارش شده است.
او گفت: این بار اما این مسئله به شکل حادی برای خانم نیلوفر رجبوا اتفاق افتاده است.
عبدالستار بابایف ادامه داد: نیلوفر رجب اوا، ۲ دختر معلول دارد که نمیتوانند راه بروند. او وقتی که تصمیم گرفت برای مداوای فرزندانش به شفاخانه برود، پُلیس او را بازداشت کرد.
فعال حقوق بشری تاجیک و رئیس کمیته شهروندی نجات گروگانان و زندانیان سیاسی افزود: علت بازداشت اوهم پوشیدن روسری بوده است که متأسفانه با تحقیر و توهین همراه چند زن دیگر او را به دفتر کاری شعبه پلیس ناحیه سینا در شهر دوشنبه بردند.
عبدالستار بابایف ادامه داد: او دختر رحمتالله رجب، عضو رئیس زندانی حزب ممنوعه نهضت اسلامی تاجیکستان است که اکنون در تاجیکستان در زندان بهسر میبرد و به ۲۸ سال محکوم شده است و برادرخانم رجب اوا، شهرت رحمتالله، هم یکی از روزنامهنگاران مستقل است که در خارج از کشور فعالیت میکند.
عبدالستار بابایف، گفت: ماجرای اخیر خانم نیلوفر رجب اوا و چند زن دیگر در شهر دوشنبه در تاریخ ۱۴ دسامبر نشان داد که این وضعیت در سالهای اخیر نسبت به قبل بسیا روخیمتر شده است.
فعال حقوق بشری تاجیک و رئیس کمیته شهروندی نجات گروگانان و زندانیان سیاسی افزود: در ماده ۵ قانون اساسی تاجیکستان نوشته شده است: زندگی، ناموس و دیگر حقوق فطری انسان خللناپذیر هستند و این در حالی است که در این مدت به زندگی و ناموس خواهران و مادران تاجیک هر روز دخالت میشود.
وی همچنین به ماده ۱۷، بند ۳ قانون اساسی این جمهوری هم اشاره کرد که در آن برابری زن و مردان قید شده است؛ اما امروز شاهد هستیم زنها نمیتوانند مانند مردها به مسجد بروند و یا فرایض دینی خود همچون پوشیدن حجاب را در مناطق پرجمعیت، مؤسسات آموزشی، ورزشگاهها و دیگر مکانها انجام دهند.
عبدالستار بابایف، اظهار کرد: در ماده ۳۰ نیز آزادی بیان هر شخص تضمین شده است، اما وقتی خواهر مسلمان از وضعیتی که بر سرش آمده به دادستانی و یا جای دیگر شکایت میکند، او را تهدید میکنند و خائن و تروریست میخوانند.
براساس گزارشهای شورای امنیت سازمان ملل و برخی نهادهای مستقل، با واگذاری قدرت به طالبان، افغانستان به پناهگاه گروههای مختلف تروریستی تبدیل شده است.
اخیرا فایلهای صوتی برخی از مسئولان مراکز آموزشی در گروههای واتسآپ منتشر شده که «پیام وزارت امر به معروف» طالبان را به کارمندانشان ابلاغ میکنند.
امام علی رحمان، رئیس جمهور تاجیکستان با اشاره با تامین امنیت مرزهای این کشور با افغانستان، گفت در مرزهای مشترک ۷۵ پاسگاه ساخته شده است.
رئیس شورای اروپایی که در نشست نمایندگان اتحادیه اروپا و سران کشورهای آسیای مرکزی شرکت کرده بود گفت که نگذاریم افغانستان به بهشت تروریسم تبدیل شود.
دیدگاه بسته شده است.