نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
توجه به مقابله با شیوع «ویروس کرونا» در افغانستان موجب به حاشیه رفتن مبارزه با بیماری «فلج اطفال» شده است. این وضعیت یکی از دلایل افزایش شمار مبتلایان به این بیماری در میان کودکان افغانستانی ارزیابی شده است.
به گزارش شانا به نقل از ایرنا؛ وزارت بهداشت افغانستان در تازهترین گزارش خود آورده است که در شش ماه نخست سال میلادی جاری، ۱۹ مورد ابتلا به بیماری فلج اطفال در کشور ثبت شده است که افزایش قابلتوجهی را نسبت به سال گذشته نشان میدهد.
دامنه این بیماری از جنوب و شرق افغانستان به شمال کشور کشیده شده و این موضوع باعث نگرانی این وزارتخانه شده است.
وزارت بهداشت افغانستان اعلام کرد که در سال ۲۰۱۹، ۲۱ مورد و در سال ۲۰۱۹، ۲۹ مورد ابتلا به فلج اطفال ثبت شده بود؛ اما امسال تنها در شش ماه نخست ۱۹ مورد ثبت شده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، یک و نیم برابر افزایش را نشان میدهد.
این وزارت اضافه کرد که در آغاز سال ۲۰۲۰ میلادی، تنها دو کارزار سراسری ایمنسازی (واکسیناسیون) کودکان در مقابل بیماری فلج اطفال در افغانستان اجرا شده که با اعمال برنامه قرنطینه برای مقابله با ویروس کرونا، این روند مختل شده است.
وزارت بهداشت هرسال چهار برنامه ایمنسازی سراسری و دهها کمپین فرعی واکسیناسیون فلج اطفال در این کشور را راهاندازی میکند.
گفتنی است که یک مورد ابتلا به بیماری فلج اطفال در ولسوالی/ شهرستان «دهدادی» در استان/ ولایت «بلخ» هم ثبت شده است.
«صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل» (یونیسف) گسترش بیماری فلج اطفال را در بین کودکان افغانستان، هشداردهنده توصیف کرده و افزوده است که دولت این کشور به علت شیوع سریع ویروس کرونا، در سه ماه گذشته نتوانسته ایمنسازی کودکان افغانستانی در مقابل فلج اطفال را اجرا کند.
این نهاد بینالمللی هشدار داد که اگر دولت افغانستان دستبهکار نشود و برنامه ایمنسازی کودکان را در سراسر کشور اجرا نکند، امکان به صدا درآمدن زنگ خطر برای گسترش و ابتلای بیشتر کودکان افغانستان به این بیماری وجود دارد.
«یونیسف» ابراز امیدواری کرده که تا یک ماه آینده برنامه ایمنسازی کودکان افغانستانی علیه بیماری فلج اطفال آغاز شود؛ اما وزارت بهداشت تاکنون دراینباره بهصورت روشن برنامهای ارایه نکرده است.
برخی منابع گفتهاند که ۱۰ میلیون کودک زیر پنج سال در افغانستان نیاز به ایمنسازی در مقابل بیماری فلج اطفال دارند. در سالهای گذشته یک میلیون از کودکان افغانستانی به علت ناامنی و جنگ به طرح ایمنسازی در مقابل بیماری فلج اطفال دسترسی نداشتهاند.
براساس گزارشها، افغانستان در کنار پاکستان و نیجریه از جمله کشورهایی است که هنوز هم بیماری فلج اطفال در آنها ریشهکن نشده و سالانه شماری از کودکان این کشورها به این بیماری مبتلا میشوند.
آمار نشان میدهد که در هر یکصد هزار تولد، ۶۹۹ مادر و کودک در افغانستان فوت میکنند. این وضعیت ناشی از چهار دهه درگیری، کمبود سرمایهگذاری در ساختار بهداشت و کمشدن کمکهای امدادکنندگان به کشور است.
سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد روزانه ۱۶۷ نوزاد در افغانستان جان خود را از دست میدهند.
مسئولان صحی در ولایت ارزگان میگویند که تعدادی از خانوادهها بهمنظور درمان، به کودکان خود تریاک میدهند.
اداره بازرس ویژه آمریکا در امور بازسازی افغانستان (سیگار) آمار تازهای از آسیبدیدگان بحران غذایی در افغانستان ارائه کرده است.
دیدگاه بسته شده است.