نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
به گزارش شانا به نقل از شیعه نیوز؛ نزدیک یک سال از بازگشت طالبان به صحنه قدرت میگذرد و این در حالیست که در این مدت عقبگرد افغانستان در زمینه حقوق زنان ملموس و سریعتر بوده است. مشاهدات چند ماه اخیر سازمان ملل متحد حاکی از آن است که دغدغههایی چون حقوق زنان افغانستان یا […]
به گزارش شانا به نقل از شیعه نیوز؛ نزدیک یک سال از بازگشت طالبان به صحنه قدرت میگذرد و این در حالیست که در این مدت عقبگرد افغانستان در زمینه حقوق زنان ملموس و سریعتر بوده است. مشاهدات چند ماه اخیر سازمان ملل متحد حاکی از آن است که دغدغههایی چون حقوق زنان افغانستان یا برابری جنسیتی بطور کلی از صحنه سیاسی این کشور رخت بر بسته است.
آلیسون داویدیان، نماینده دفتر زنان سازمان ملل متحد در افغانستان در توئیت اخیر خود نوشت: «افغانستان تنها کشوری در جهان است که دختران اجازه ندارند به مکتب بروند. زنان نمیتوانند در خارج از خانه کار کنند، مگر در بخشهای معدود و برای کارهای خاص. هیچ وزیر زنی وجود ندارد، و حتی وزارتخانهای برای زنان در افغانستان نداریم. عملاً حق زنان برای مشارکت در زندگی سیاسی در نظر گرفته نشده است.»
ماههاست که سازمان ملل از طالبان خواسته است تا مسیر خود را تغییر داده و محدودیتهای رفت و آمد زنان افغانستان را حذف کند، مکاتب متوسطه را برای دختران باز کند و آموزش با کیفیت را بدون تبعیض تضمین کند. طالبان وعده داده بود که در این مسیر گام برخواهد داشت اما در عمل خلاف آن را انجام داده است.
داویدیان در ادامه میافزاید: «طالبان به زنان اجازه نمیدهند که بیشتر از ۷۸ کیلومتر بدون همراهی مردی سفر کنند و هر کسی که این مسئله را رعایت نکند، مورد بازجویی طالبان قرار میگیرد. آنها همچنین باید صورت خود را در ملاء عام بپوشانند. این محدودیتها در مجموع، توانایی زنان را برای کسب درآمد، دسترسی به خدمات بهداشتی و آموزشی و فرار از موقعیتهای خشونت آمیز و استفاده از حقوق خود محدود میکند.»
به گفته سازمان ملل، وضعیت افغانستان در حال حاضر و عدم رعایت حقوق زنان در این کشور باید زنگ خطری برای همه جهان باشد؛ زیرا با روی کار آمدن اسلام گرایان افراطی مساله فراتر از زنان رفته و در صورت ادامه وضعیت نه تنها حقوق زنان بلکه حقوق بشر بهطور کامل نقض خواهد شد.
در حالی که رژیم طالبان با سرکوب بیامان زنان و دختران افغانستان، تلاش میکند صدای آنها را خاموش کند، فعالان حقوق زن این کشور همچنان با قدرت به مبارزه ادامه میدهند. ژولیا پارسی و نیلا ابراهیمی، دو چهره شاخص این مبارزه، با کسب جوایز معتبر بینالمللی، به نماد مقاومت زنان افغانستان در برابر ظلم و […]
یکی از پرسشهای مهم در نوسازی و توسعه کشورها این است که «چرا برخی کشورها توسعه مییابند و برخی نه؟» و گاهی حتی اگر بهزور هم کمی به جلو برده شوند، باز بهراحتی به عقب بازمیگردند؟ چه چیزی است که تفاوت کشورها را رقم میزند؟ چه چیزی است که کشوری را میکند «ژاپن» یا «آلمان» […]
زن تایمز در گزارشی افشا کرد که برخلاف ادعای طالبان، علت مرگ حورا سادات، یوتیوبر زن مسمومیت نبوده است. نویسندگان این گزارش به نقل از منابع خود میگویند که او سال گذشته بهعلت شکنجه در بازداشت طالبان کشته شده است.
شماری از فعالان زن افغانستانی برای تدوین یک برنامه مشترک در لندن گردهم آمدند. آنها در نشست چهار روزه درباره ترسیم نقشه راه برای عبور از وضعیت کنونی زنان در افغانستان، گفتوگو خواهند کرد.
دیدگاه بسته شده است.