نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
به گزارش شانا به نقل از یورونیوز؛ سهیل شاهین، یکی از سخنگویان طالبان در توییتر اعلام کرد: «در جلسه تصمیم گرفته شد که آزادی زندانیان عملاً در پایان مارچ آغاز شود.» این اقدام دولت افغانستان بناست پس از حدود دو دهه، و با نظارت ایالات متحده، قفل بستهٔ مذاکرات بینالافغانی را باز کند. افغانستان تحت […]
به گزارش شانا به نقل از یورونیوز؛ سهیل شاهین، یکی از سخنگویان طالبان در توییتر اعلام کرد: «در جلسه تصمیم گرفته شد که آزادی زندانیان عملاً در پایان مارچ آغاز شود.»
این اقدام دولت افغانستان بناست پس از حدود دو دهه، و با نظارت ایالات متحده، قفل بستهٔ مذاکرات بینالافغانی را باز کند.
افغانستان تحت چه شرایطی روزانه ۱۰۰ زندانی طالبان را آزاد میکند؟
هرچند اشرف غنی، رئیس جمهوری افغانستان، پس از توافق نمایندگان ایالات متحده و طالبان برای صلح اعلام کرده بود که دولتش تعهدی به آزاد کردن زندانیان طالبان ندارد؛ اما سرانجام روز ۲۰ حوت فرمانی شامل چهار بند را برای عفو و آزادی مشروط ۵ هزار زندانی طالبان امضا کرد.
درحالیکه از یکسو گروه طالبان به مشروط بودن این آزادیها اعتراض کرد، کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان نیز اعلام کرد که اگر در میان این زندانیان کسانی باشند که مرتکب جنایات جنگی و جنایت علیه بشریت شده باشند طبق قوانین ملی و بینالمللی حتی رئیس جمهور هم صلاحیت آزاد کردن آنان را ندارد.
شورای امنیت سازمان ملل پس از امضای فرمان آزادی زندانیان طالبان با صدور قطعنامهای توافق آمریکا و طالبان را تأیید کرد و از طرفین خواست برای رسیدن به صلح در افغانستان روند اعتمادسازی را ادامه دهند.
در حالی که مقامهای آمریکایی، افغانستان را پناهگاهی تازه برای گروههای تروریستی میدانند، طالبان این ادعاها را رد کرده و خود را ضامن ثبات کشور معرفی میکند. این تقابل روایات، نگرانیها درباره آینده امنیت منطقه و تعهدات بینالمللی را بیش از پیش پررنگ کرده است.
همزمان با نزدیک شدن به نشست بعدی دوحه درباره افغانستان، جریانهای سیاسی مخالف طالبان نسبت به مشروعیتبخشی به این گروه هشدار داده و خواستار مشارکت همهجانبه بازیگران سیاسی کشور شدند.
باشندگان ولسوالی خاش ولایت بدخشان روز پنجشنبه در واکنش به تخریب مزارعشان توسط نیروهای طالبان، دست به اعتراض زدند. این رویداد با تنشهایی میان معترضان و نیروهای طالبان همراه بود.
دادگاه عالی روسیه تصمیم گرفته است نام طالبان را از فهرست گروههای تروریستی این کشور حذف کند. این تصمیم در جلسهای غیرعلنی و با درخواست دادستان کل روسیه اتخاذ شده است. طالبان از سال ۲۰۰۳ در لیست گروههای تروریستی روسیه قرار داشت، اما طی سالهای اخیر روابط میان طالبان و مسکو بهبود یافته است. روسیه […]
دیدگاه بسته شده است.