نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
مایک پمپیو، وزیر خارجه ایالات متحده امریکا در سفری غیرمنتظره به کابل، ابراز امیدواری کرده است که تا قبل از سپتامبر سال جاری با گروه طالبان به توافق صلح دست یافته شود. به گزارش شانا به نقل از شفقنا، آقای پمپیو گفته است که پیشرفتهای خوبی در مذاکرات با طالبان حاصل شده است و انتظار […]
مایک پمپیو، وزیر خارجه ایالات متحده امریکا در سفری غیرمنتظره به کابل، ابراز امیدواری کرده است که تا قبل از سپتامبر سال جاری با گروه طالبان به توافق صلح دست یافته شود.
به گزارش شانا به نقل از شفقنا، آقای پمپیو گفته است که پیشرفتهای خوبی در مذاکرات با طالبان حاصل شده است و انتظار میرود توافق با طالبان در زمینه عدم استفاده از خاک افغانستان برای اهداف تروریستی، به زودی نهایی شود.
او در سخنانی در سفارت امریکا در کابل گفت: «امیدوارم بتوانیم قبل از اول سپمتبر، یک توافق صلح در دست داشته باشیم؛ هدف ما همین است.»
وزیر خارجه امریکا در جریان سفر کوتاهی به کابل، با مقامات دولت افغانستان، از جمله اشرف غنی، رئیس جمهور و عبدالله عبدالله، رئیس اجرایی حکومت وحدت ملی دیدار کرده است.
آقای پمپیو همچنین گفته است که هرچند در مذاکرات با طالبان پیشرفتهایی حاصل شده است، اما هنوز هیچ جدول زمانی برای خروج نیروهای امریکایی از افغانستان وجود ندارد.
او گفت: «با آنکه در گفتگو با طالبان واضح کردهایم که حاضریم نیروهای خود را [از افغانستان] بیرون کنیم، اما میخواهم وضاحت بدهم که هنوز درباره هیچ جدول زمانی برای این کار توافق نکردهایم.»
آقای پمپیو افزود: «تمام جناحها توافق دارند که تفاهمی میان طالبان و امریکا در زمینه تروریسم و حضور سربازان خارجی، راه را برای مذاکرات بینالافغانی باز میکند. این گام بعدی، در محور تلاشهای ما قرار دارد. ما به نمایندگی از دولت و مردم افغانستان با طالبان گفتگو نمیکنیم.»
وزیر خارجه امریکا همچنین به نقش کشورهای منطقه در صلح افغانستان اشاره کرد و گفت که پایان جنگ با طالبان به سود تمام کشورهای منطقه است.
او به شکل مشخص از ایران نام برد و گفت امیدوار است ایران درک کند که آسیب زدن به روند صلح افغانستان، به سود این کشور نیست.
آقای پمپیو افزود: «تضعیف روند صلح، به نفع ایران نیست. امیدوارم متوجه این مسله باشد. امیدوارم درک کند که پیشرفت در مذاکرات صلح افغانستان، به سود تمام بازیگران منطقه است.»
سفر وزیر خارجه امریکا به کابل به دلایل امنیتی از قبل اعلام نشده بود. او حالا از کابل رهسپار هند شده است تا با مقامات آن کشور دیدار کند.
⭕️ما را در تلگرام، تویتر و فیسبوک دنبال کنید. ⭕️نظر خود را درباره این مطلب بنویسید.
در حالی که مقامهای آمریکایی، افغانستان را پناهگاهی تازه برای گروههای تروریستی میدانند، طالبان این ادعاها را رد کرده و خود را ضامن ثبات کشور معرفی میکند. این تقابل روایات، نگرانیها درباره آینده امنیت منطقه و تعهدات بینالمللی را بیش از پیش پررنگ کرده است.
شماری از فعالان حقوق بشر، به رهبری ملاله یوسفزی، از کشورهای جهانی خواستهاند که تبعیض جنسیتی در افغانستان را به عنوان یک جرم بینالمللی به رسمیت بشناسند و برای توقف آن اقدامی هماهنگ انجام دهند.
همزمان با نزدیک شدن به نشست بعدی دوحه درباره افغانستان، جریانهای سیاسی مخالف طالبان نسبت به مشروعیتبخشی به این گروه هشدار داده و خواستار مشارکت همهجانبه بازیگران سیاسی کشور شدند.
مجلس نمایندگان ایالات متحده امریکا لایحهای را تصویب کرده که هدف آن افزایش شفافیت در روند تخصیص کمکهای خارجی به افغانستان و جلوگیری از دسترسی طالبان به این منابع مالی است.
دیدگاه بسته شده است.