ارائه پیشنهادات جدید برای کاهش تنش‌ها در سرحد افغانستان و تاجیکستان

به گزارش شانا به نقل از اسپوتنیک؛ والیری سمیریکوف، دبیرکل سازمان پیمان امنیت دسته‌جمعی در جریان سخنرانی در شورای امنیت سازمان ملل متحد گفته است که این بسته متشکل از پیشنهادات اضافی برای کاهش تنش‌ها در سرحد تاجیکستان با افغانستان، است. به گفته وی، شورای وزرای خارجه سازمان پیمان امنیت دسته‌جمعی و همچنین روسای ارگان‌های […]

به گزارش شانا به نقل از اسپوتنیک؛ والیری سمیریکوف، دبیرکل سازمان پیمان امنیت دسته‌جمعی در جریان سخنرانی در شورای امنیت سازمان ملل متحد گفته است که این بسته متشکل از پیشنهادات اضافی برای کاهش تنش‌ها در سرحد تاجیکستان با افغانستان، است.

به گفته وی، شورای وزرای خارجه سازمان پیمان امنیت دسته‌جمعی و همچنین روسای ارگان‌های این سازمان «اقدامات اضافی برای کاهش تنش‌ها در سرحد تاجیکستان – افغانستان را برای بررسی توسط رهبران کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت دسته‌جمعی در ماه نوامبر سال جاری، آماده کرده‌اند.»

این در حالی است که هیئت افغانستان اعلام آمادگی کرده است تا در مجمع سازمان پیمان امنیت جمعی در ایروان شرکت کند.

قبل از این گزارش شده بود که معاون دبیر سازمان پیمان امنیت دسته‌جمعی می‌گوید تمرکز تروریست‌ها در شمال افغانستان کشورهای عضو سازمان را به خطر حملات تروریستی مواجه کرده است.
سازمان پیمان امنیت جمعی در سال ۱۹۹۲ و با مشارکت کشورهای ارمنستان، بلاروس، قزاقستان، قرقیزستان، روسیه، تاجیکستان، ازبکستان، جمهوری آذربایجان و گرجستان تشکیل شد.
این کشورها در سال ۲۰۰۲ تصمیم گرفتند، این سازمان را به یک ائتلاف نظامی تبدیل کنند. بعدها کشورهای گرجستان، آذربایجان و ازبکستان از آن جدا شدند. این سازمان در دوم دسامبر ۲۰۰۴ به عنوان عضو ناظر در مجمع عمومی سازمان ملل متحد پذیرفته شد.
اهداف تشکیل این سازمان، محدود کردن زمینه گسترش ناتو و نفوذ آمریکا در حوزه کشورهای همسایه است که پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی و کاهش توان سیاسی، اقتصادی و نظامی فدراسیون روسیه به منظور متحد نگهداشتن کشورهای عضو اتحاد و بالا بردن ظرفیت‌های نظامی و سیاسی آنها ایجاد شده است.