نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
افغانستانیها برای عید قربان که روز یکشنبه تجلیل میشود، آمادگی گرفتهاند؛ اما برای بسیاری افغانستانیها، فقر و بیروزگاری و همچنین ناامنی گسترده فرصت زیادی برای تجلیل عید باقی نمیگذارد. همزمان با فرا رسیدن عید قربان، شهروندان افغانستان از ناامنی و افزایش قیمت مواد غذایی در این کشور شکایت میکنند. آنها مدعی هستند که بهخصوص در […]
افغانستانیها برای عید قربان که روز یکشنبه تجلیل میشود، آمادگی گرفتهاند؛ اما برای بسیاری افغانستانیها، فقر و بیروزگاری و همچنین ناامنی گسترده فرصت زیادی برای تجلیل عید باقی نمیگذارد.
همزمان با فرا رسیدن عید قربان، شهروندان افغانستان از ناامنی و افزایش قیمت مواد غذایی در این کشور شکایت میکنند. آنها مدعی هستند که بهخصوص در آستانه عید هیچ گونه کنترلی از سوی نهادهای دولتی بر قیمت بازار وجود ندارد.
مصطفی، یکی از شهروندان افغانستان میگوید که در آستانه عید قربان قیمت مواد خوراکه افزایش پیدا کرده است و وی توان خریداری مواد خوراکه عیدی را ندارد.
عبدالغنی حقمل، باشنده کابل گفت: «افغانها در مجموع برای عید آمادگی دارند. مردم در بازار لباس میخرند و حیواناتی برای قربانی میگیرند. لحظات خوشی افغانها بسیار کم است. به این خاطر در چنین روزها باید خوشحال بود.»
آنهایی که وضعیت مالی خوب دارند، در روز عید گوسفند و یا گاو قربانی میکنند، اما بسیاری افغانستانیها به علت فقر به مشکل میتوانند گوسفندی را قربانی کنند.
باشندگان شهر کابل در حالی برای عید آمادگی گرفتهاند که از انفجار مهیب هفته گذشته وقت زیادی نگذشته است. در آن انفجار دست کم ۱۶ تن کشته و نزدیک به ۱۵۰ تن دیگر زخمی شدند.
تعداد محدودی از افغانستانیها توانایی خرید گاو و گوسفند برای قربانی را دارند.
سید محمد، باشنده بامیان به دویچه وله گفت: «ناامنیهای اخیر در سراسر افغانستان سبب شده است که مردم عید را به گونه درست تجلیل کرده نتوانند.»
در همین حال، این عید همزمان شده است با مذاکرات آمریکا و طالبان که گفته میشود در مرحله حساسی رسیده است. به این دلیل بسیاری افغانستانیها امیدوارند که بعد از دههها جنگ، شاهد صلح و آرامی باشند.
رضا، باشنده میدان وردک میگوید در شرایطی که مردم افغانستان هر روز شاهد انفجار و انتحار در ولایتهای مختلف این کشور اند، تجلیل از عید معنایی ندارد.
در همین حال محمدعلی، فعال اجتماعی میگوید هرچند ناامنی افزایش یافته و همه روزه حوادث امنیتی صورت میگیرد، اما افغانستانیها به امید آمدن صلح زندگی میکنند.
افغانستان، سرزمینی که زخمهایش هر روز عمیقتر میشود، اکنون با بحران مهاجرت نخبگان دستوپنجه نرم میکند. فرار متخصصان و دانشگاهیان، نهتنها ظرفیت علمی کشور را کاهش داده، بلکه مسیر توسعه را دشوارتر کرده است.
سراجالدین حقانی، وزیر کشور طالبان، تأکید کرده است که امنیت مردم اولویت اصلی حکومت است. اما در عمل، مهاجرت گسترده شهروندان، صفهای طولانی دریافت پاسپورت، و فروش داراییها برای ترک کشور، واقعیت دیگری را نشان میدهد. در جلسهای با مسئولین وزارت کشور طالبان، سراجالدین حقانی تأکید کرد که طالبان بهعنوان خدمتگزاران مردم مسئولیت دارند امنیت […]
در جهانی که سنت و اجبار بر روابط انسانی سایه انداختهاند، زخمهای روحی و الگوهای مخرب از نسلی به نسل دیگر منتقل میشوند. بانو مریم محمدی، با قلمی عمیق و تأثیرگذار، به بررسی تأثیر این چرخه زخم و عادت پرداخته و حقیقت تلخ خانههایی را روایت میکند که بیش از آنکه مأمن باشند، آوارند. مریم […]
بانو مریم محمدی، نویسنده و شاعری که با قلمی توانمند و احساسی عمیق، داستانهایی از دل زندگی مینویسد، در این متن به روایت تلخ و تأثیرگذار یک پدر میپردازد. او با نگاهی انسانی و بیپرده، زخمهای روحی و اجتماعی را به تصویر میکشد که در سایه فقر، خشونت و بیعدالتی شکل میگیرند. این داستان، نه […]
دیدگاه بسته شده است.