نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
۱۳ پناهجو پسازآنکه از مرز ایران بهطور «غیرقانونی» وارد ترکیه شدند در سرمای شدید کوهستانهای چالدران در کولاک گرفتار شده و جان خود را از دست دادند.
به گزارش شانا به نقل از العربیه؛ براساس گزارش خبرگزاری آلمان، یکشنبه ۹ فبروری ۲۰۲۰ (۲۰ دلو) به نقل از یک گروه حقوق بشری در شهر وان ترکیه، ۱۳ پناهجو در ولایت مرزی وان ترکیه با ایران، جان خود را براثر سرما از دست دادند.
این گروه حقوق بشری در توئیتی که در ارتباط با مرگ این پناهجویان منتشر کرده خبر داده است که پناهجویان پسازآنکه از مرز ایران وارد ترکیه شدند در سرمای شدید کوهستانهای چالدران در کولاک گرفتار شده و جان خود را از دست دادند.
مفتح امین بیملز، والی/ استاندار وان به خبرگزاری آناتولی گفته است که اطلاعاتی را دریافت کرده که ۱۳ پناهجو پس از عبور غیرقانونی از مرز براثر سرما جان خود را از دست دادهاند.
براساس این گزارش، تابعیت مهاجران در ابتدا مشخص نبوده است؛ اما طبق نوشته روزنامه «اورنسل» ترکیه ۱۰ قربانی این حادثه از شهروندان افغانستان و سه تن دیگر از شهر کوبانی سوریه بوده است.
این نخستین بار نیست که چنین حادثه مرگباری در مرز ایران و ترکیه بهویژه برای پناهجویان افغانستان اتفاق میافتد. پیشازاین نیز بارها اجساد یخزده پناهجویان افغانستان در مرز ترکیه و ایران کشف شده است.
دکتر ذاکره حکمت، مدافع حقوق پناهجویان افغانستان در ترکیه و عضو مؤسس «انجمن همبستگی و همدردی با پناهندگان افغان» درباره اجساد کشف شده که در اوسط سال ۲۰۱۹ اتفاق افتاده بود به دویچهوله فارسی گفت: «حادثه کشف اجساد قبلاً هم اتفاق افتاده است و ما هر سال شاهد این ماجرا هستیم. پناهجویان به شکل غیرقانونی وقتی بخواهند وارد ترکیه بشوند مجبورند از مرزهای مناطق کوهستانی ترکیه عبور کنند. وقتی مهاجرین با پای پیاده این مسیر را طی میکنند دچار مشکل میشوند و بعضی از آنها زیر چندین متر برف میمانند و از شدت سرما یخ میزنند و میمیرند. روی اجساد را برف میگیرد اما بعداً با آب شدن برفها مردم محل با پخش شدن بوی اجساد آن را کشف میکنند و به ژاندارمری خبر میدهند.»
حکمت گفت که خانوادههایی از افغانستان با انجمن آنها تماس میگیرند و درباره تحویل گرفتن اجساد مشورت میکنند. بازماندگان با هزینه خود این اجساد را به کشورشان انتقال میدهند. به گفته ذاکره حکمت شرایط در داخل افغانستان سخت شده است و مردم امیدی به آینده ندارند و دست به مهاجرت میزنند.
ذکریا بارکزی از کنسولگری افغانستان در استانبول هم گفته است ناامنی، فقر و بیکاری سبب شده است که دهها هزار افغانستانی راه مهاجرت را در پیش بگیرند. آنان به گونه غیرقانونی به قصد رفتن به کشورهای اروپایی خود را به ترکیه میرسانند.
افزون بر مهاجران افغانستانی تعداد پناهجویان سوری، عراقی و ایرانی نیز در ترکیه افزایش یافته است. به گفته سازمان ملل متحد در هفتههای اخیر ۶۰۰ هزار سوری به علت حملات نیروهای رژیم بشار اسد به ادلب به طرف مرزهای ترکیه هجوم آوردهاند.
فاطمه فاطر، فعال حقوق زنان، طی نامهای به فلیپو گراندی، کمیسر عالی سازمان ملل، از وضعیت دشوار پناهندگان افغانستانی در ایران و نیاز فوری به افزایش سهمیه انتقال آنها به کشورهای امن سخن گفت. فاطمه فاطر، فعال جامعه مدنی و حقوق زنان، با ارسال نامهای به فلیپو گراندی، کمیسر عالی سازمان ملل در امور پناهندگان، […]
بانو مریم محمدی، نویسنده و فعال حقوق مهاجران، در این داستان کوتاه، روایتی تکاندهنده از زندگی پناهندگان را به تصویر میکشد. این داستان که بر اساس مشاهدات عینی نویسنده شکل گرفته، عمق رنج و تبعیض را به مخاطب نشان میدهد. رحیم وقتی از سر ساختمان برگشت، هنوز لباس کارش را عوض نکرده بود که فریاد […]
مهریه آشفته، وکیل و استاد دانشگاه افغانستانیتبار، با کسب بیش از ۹ هزار رای به پارلمان ایالتی هامبورگ راه یافت. او که نامزد حزب سوسیال دموکرات بود، در پیامی اینستاگرامی از تحقق هدف خود برای افزایش آگاهی و امید در میان مردم خبر داد. روز یکشنبه، ۱۲ حوت، انتخابات ایالتی هامبورگ برگزار شد و مهریه […]
در حالی که سازمان بینالمللی مهاجرت از بازگشت بیش از ۱۸ هزار پناهجوی افغانستانی از پاکستان در ماه جنوری خبر داده است، سفارت طالبان در اسلامآباد اعلام کرد که دولت پاکستان تصمیم به اخراج همه مهاجران افغانستانی از این کشور گرفته است. این تصمیم که هنوز جزئیات بیشتری از آن منتشر نشده، نگرانیهای جدی را […]
دیدگاه بسته شده است.