نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
ارزش یک کلاه اوزبیکی (تاقین تومارچه گل) دربازار سرپل ۵۰ افغانی شده است. کلاه اوزبیکی (تاقین تومارچه گل) مشهور به کلاه مزاری یکی از صنایع دستی است که از تولید و فروش آن در بازار حمایت نمیشود. به گزارش خبرگزاری شانا به نقل از پایگاه خبری انبیر، زنان ولایت سرپل همواره در تولید صنایع دستی […]
ارزش یک کلاه اوزبیکی (تاقین تومارچه گل) دربازار سرپل ۵۰ افغانی شده است. کلاه اوزبیکی (تاقین تومارچه گل) مشهور به کلاه مزاری یکی از صنایع دستی است که از تولید و فروش آن در بازار حمایت نمیشود.
به گزارش خبرگزاری شانا به نقل از پایگاه خبری انبیر، زنان ولایت سرپل همواره در تولید صنایع دستی استعداد و توانایی بالای داشتهاند و تلاش میکنند از این راه نیازهای اقتصادی خانواده خود را تامین کنند؛ اما با وارد شدن کالاهای بیکیفیت کشورهای همسایه اکنون کلاه «تومارچه گل اوزبیکی» ارزش خود را از دست داده است و تولیدکنندگان این کلاهها اندکاندک با یأس و ناامیدی با این صنعت سنتی خداحافظی میکنند.
سالهای قبل بازار کلاهفروشی در شهر سرپل مخصوصاً در روزهای بازار پررنگتر بود اما اکنون با گذشت هر روز این بازار نیز با کاهش کلاه تومارچه گل رنگ و رونق خود را ازدست داده است.
در این روزها کلاه (تاقین) سرخرنگ مشهور به «تومارچه گل» که به تُرکتباران به طور خاص اوزبیکهای افغانستان مربوط شود سرخط رسانهها و صفحات اجتماعی شده است.
«کلاه مزاری» کلاهی است که در افغانستان تولید میشود، اکنون در بازارهای افغانستان و بخشهایی از پاکستان مورد توجه قرار گرفته است؛ زیرا منظور پشتین، رهبر جنبش پشتونها، در تظاهراتهای پشتونها در پاکستان آن را بر سر می گذارد.
کلاه سرخرنگ مشهور به کلاه مزاری یکی از کلاههای سنتی است که در ولایتهای شمالی افغانستان پوشیده میشود. به تازگی اما این کلاه نماد تظاهراتهای مسالمتآمیز شده است و نام مستعار «کلاه پشتین» را به خود گرفته است.
اما تاقین تومارچه گل اوزبیکی در ولایت سرپل که بیشتر زنان از قدیمالاایام با این صنعت سنتی سروکار دارند کمکم بازار خود را از دست داده است .
در حالی که رژیم طالبان با سرکوب بیامان زنان و دختران افغانستان، تلاش میکند صدای آنها را خاموش کند، فعالان حقوق زن این کشور همچنان با قدرت به مبارزه ادامه میدهند. ژولیا پارسی و نیلا ابراهیمی، دو چهره شاخص این مبارزه، با کسب جوایز معتبر بینالمللی، به نماد مقاومت زنان افغانستان در برابر ظلم و […]
زن تایمز در گزارشی افشا کرد که برخلاف ادعای طالبان، علت مرگ حورا سادات، یوتیوبر زن مسمومیت نبوده است. نویسندگان این گزارش به نقل از منابع خود میگویند که او سال گذشته بهعلت شکنجه در بازداشت طالبان کشته شده است.
شماری از فعالان زن افغانستانی برای تدوین یک برنامه مشترک در لندن گردهم آمدند. آنها در نشست چهار روزه درباره ترسیم نقشه راه برای عبور از وضعیت کنونی زنان در افغانستان، گفتوگو خواهند کرد.
یوناما در نظرسنجی ماه اپریل خود به این نتیجه رسیده است که تنها چهار درصد از مردم افغانستان خواستار به رسمیتشناسی رژیم طالبان هستند.
دیدگاه بسته شده است.