نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
به نظر نمیرسد که تنها یک دلیل برای خودکشی زنان در افغانستان وجود داشته باشد. دلایلی مانند مشکلات بهداشت روانی، خشونت خانگی، ازدواجهای اجباری و بسیاری از فشارهای اجتماعی دیگر موجب اقدام به خودکشی در زنان افغانستان میشود.
به گزارش شانا به نقل از اعتمادآنلاین؛ جمیله که نام واقعی او چیز دیگری است، بعد از آنکه نامزدش به او خیانت کرد، تصمیم به خودکشی گرفت. نامزدش به این دلیل او را ترک کرد که جمیله دیگر زن جوانی نبود.
جمیله ۱۸ سال دارد و زمانی که ۱۲ ساله بود خانوادهاش او را شوهر دادند. او تلاش کرد که با سم خودش را بکشد. مادرش ماه گذشته او را به بیمارستانی در هرات برای درمان مسمومیت برد.
جمیله یکی از هزاران زن افغانستانی است که سالانه قصد خودکشی دارد. بر اساس گزارش کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان، حدود ۳ هزار افغانستانی اقدام به خودکشی میکنند. هرات در سراسر کشور بیشترین آمار را به خود اختصاص میدهد.
به گفته مقامات اداره بهداشت در هرات، تنها در سال ۲۰۱۷، ۱۸۰۰ نفر قصد جان خودشان را کردند. ۱۴۰۰ نفر آنها زنان بودند و ۳۵ نفرشان در انجام این کار موفق شدند. این رقم تقریباً دو برابر سال قبل است.
کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان هشدار میدهد که آمار خودکشی میتواند حتی بالاتر باشد؛ چرا که بسیاری از مردم افغانستان به دلایل مختلف خودکشی را گزارش نمیدهند. بسیاری از مردم در مناطق روستایی و مذهبی این موضوع را پنهان نگه میدارند، زیرا عمل خودکشی مغایر با اسلام است.
به نظر نمیرسد که تنها یک دلیل برای خودکشی زنان در افغانستان وجود داشته باشد. حوا علم نورستانی میگوید که دلایلی مانند مشکلات بهداشت روانی، خشونت خانگی، ازدواجهای اجباری و بسیاری از فشارهای اجتماعی دیگر موجب اقدام به خودکشی در زنان افغانستان میشود.
واضح است که زندگی در افغانستان، مخصوصاً برای زنان دشوار است. سازمان بهداشت جهانی برآورد میکند که بیش از یک میلیون افغانستانی از اختلالات روانی رنج میبرند و با توجه به ۴۰ سال جنگ داخلی در این کشور، آمار واقعی میتواند بالاتر باشد.
خشونت علیه زنان گسترده است. بر اساس تخمینهای صندوق جمعیت سازمان ملل متحد، ۸۷ درصد از زنان افغانستانی حداقل قربانی یک نوع خشونت فیزیکی، جنسی و روانی میشوند و ۶۲ درصد آنها موارد مختلفی از تجاوز را تجربه کردهاند.
ازدواجهای اجباری اغلب دلیلی است که زنان خودکشی را بهعنوان راه نجات در نظر میگیرند. بر اساس گزارش یونیسف، یکسوم دختران افغانستانی قبل از ۱۸ سالگی ازدواج میکنند.
طبق نظرسنجیای که بنیاد آسیا در سال ۲۰۱۷ منتشر کرد، فقر و فقدان شغل هم یکی از بزرگترین نگرانی زنان افغانستانی است.
سازمان بهداشت جهانی همچنین ارتباطی بین دسترسی آسان به مواد سمی و افزایش آمار خودکشی کشف کرده است. مواد سمی در افغانستان بهراحتی در دسترس هستند. پزشکان در هرات میگویند که تا زمانی که راه دسترسی به مواد سمی کاهش پیدا نکند، آمار خودکشی پایین نمیآید.
جنبش تحول تاریخ زنان افغانستان، اقدام وزارت خارجه آمریکا در حذف نام رهبران شبکه حقانی از فهرست تحت تعقیب را محکوم کرده و آن را پیامی خطرناک از حمایت غیرمستقیم از تروریسم دانست. جنبش تحول تاریخ زنان افغانستان با انتشار بیانیهای، حذف نام سراجالدین حقانی، عزیز حقانی و یحیی حقانی از فهرست تحت تعقیب وزارت […]
جنبش «زنان مقتدر افغانستان» با برگزاری حرکت اعتراضی نمادین در کابل، پیام مخالفت خود را با سیاستهای سرکوبگرانه طالبان و بستهبودن مکتبها و دانشگاهها اعلام کردند. همزمان با فرارسیدن نوروز، جنبش «زنان مقتدر افغانستان» در واکنش به سیاستهای سرکوبگرانه طالبان، با برگزاری یک حرکت اعتراضی نمادین در کابل، بر ایستادگی در برابر «آپارتاید جنسیتی» تأکید […]
جنبشهای اعتراضی زنان افغانستان با نامهای سرگشاده به ترامپ، خواستار محاکمه زلمی خلیلزاد بهدلیل خیانت و سیاستهای نادرستش در امور افغانستان شدند. شماری از جنبشهای اعتراضی زنان افغانستان با ارسال نامهای سرگشاده به دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، خواستند زلمی خلیلزاد، نماینده ویژه پیشین این کشور در امور افغانستان، بهجای اعزام به کابل محاکمه شود. این […]
عبداللطیف نظری، معاون وزارت اقتصاد طالبان، در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس، لیستی از دستاوردهای اقتصادی و دیپلماتیک این گروه در سال ۱۴۰۳ ارائه کرده است. ادعاهایی مبنی بر ثبات پول ملی، کنترل قیمتها، افزایش صادرات و تقویت روابط با کشورهای همسایه که سوالات جدی را در مورد وضعیت واقعی افغانستان مطرح میکند. ادعاهای مطرح […]
دیدگاه بسته شده است.