نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
ذخایر مواد معدنی افغانستان یکی از بزرگترین ثروتهای ملی این کشور است. این ذخایر شامل باریت، کرومیت، زغال سنگ، کبالت، مس، طلا، سنگ آهن، سرب و همچنین مقدار زیادی لیتیوم و فلزات دیگر میشود. گاز، نفت، سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی، پتاس، نمک، گوگرد، تالک، روی و سایر مواد معدنی دستنخورده میتواند باعث رشد و […]
ذخایر مواد معدنی افغانستان یکی از بزرگترین ثروتهای ملی این کشور است. این ذخایر شامل باریت، کرومیت، زغال سنگ، کبالت، مس، طلا، سنگ آهن، سرب و همچنین مقدار زیادی لیتیوم و فلزات دیگر میشود.
گاز، نفت، سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی، پتاس، نمک، گوگرد، تالک، روی و سایر مواد معدنی دستنخورده میتواند باعث رشد و توسعه اقتصادی کشور شود که بدون شک میتواند سنگبنای افغانستان مدرن را بگذارد و مسیر آن به سوی توسعه و ترقی هموار کند.
جنگ، ناامنی، حضور گروههای مافیایی و تروریستی، مداخلات کشورهای همسایه و برخی کشورهای دیگر، فساد گسترده در حکومت و … باعث غارت منابع غنی معدنی افغانستان با ارزش بیش از تریلیونها، دالر شده است.
در صورت آغاز به کار معادن بلخاب و حضور شرکتهای بزرگ در این عرصه، نباید ضررهای فراوان آن را به محیط زیست این منطقه نادیده گرفت. ضررهای بلندمدتی که کشورهای استخراجکنندهای مانند شیلی، اسپانیا، پرو، ایران و… آن را تجربه کردهاند؛ اما میتوان گفت که مفاد و سود فراوانی نیز به اقتصاد کشور و ساکنان منطقه خواهد داشت.
نکته مهم برای رسیدن به ضرر کمتر و مفاد بیشتر برای رشد این جامعه کوچک، در گرو اتحاد و همدلی مسئولان، وکلا، متنفذین، بزرگان و جوانان تحصیلکرده بلخاب است؛ هرچند که نمیتوان سیاستهای اقتصادی حکومت و نهادهای دخیل در این را نادیده گرفت.
نفاق، ناهماهنگی، حزبگرایی و نبود تعقل در نسل جوان بلخاب، میتواند پیامدهای ناخوشایند و جبرانناپذیری به همراه داشته باشد.
معدن مس بلخاب به گفته کارشناسان داخلی و خارجی، یکی از بزرگترین معادن مس جهان است. در سالهای اخیر دولت افغانستان هر از گاهی درباره آغاز کار استخراج این معدن سخن گفته است اما تاکنون هیچ اقدام عملی در این راستا صورت نگرفته است.
شهروندان ولسوالی بلخاب، انتظار دارند تا با آغاز به کار این معدن بزرگ، از برخی امتیازات زیر بهرهمند شوند.
منابع محلی در سرپل از وقوع یک انفجار در مراسم روز سیزدهم محرم در حرم امامزاده یحیی در مرکز این ولایت خبر دادند.
دانشآموزان یک مکتب دخترانه در روستای کبود آبآبکلان، از توابع ولسوالی سانچارک بهصورت مشکوک مسموم شدهاند.
زینالعابدین عابد، معین اداره محیطزیست طالبان با انتقاد از جامعه جهانی میگوید که اکنون ۳۲ پروژه محیطزیست به ارزش ۸۰۵ میلیون دالر به حالت تعلیق آمده است.
سازمان ملل با تأکید بر ضرورت اقدام فوری جمعی درباره وضعیت اقلیمی افغانستان اعلام کرد افغانستان ششمین کشور آسیبدیده جهان در تهدیدات اقلیمی است.
دیدگاه بسته شده است.