نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
دختری از دیار جرم بدخشان، شاکره شمعافروز، با عشق به شعر، عرفان و تحصیل، مسیر درخشانی را پیموده است. او که از کودکی در محیطی ادبپرور رشد کرده، امروز نهتنها در دنیای ادبیات بلکه در عرصه علم و دانش نیز میدرخشد. اشعار شاکره، پل ارتباطی میان سنتهای دیرینه و روح نوگرای اوست که در قالبهای […]
دختری از دیار جرم بدخشان، شاکره شمعافروز، با عشق به شعر، عرفان و تحصیل، مسیر درخشانی را پیموده است. او که از کودکی در محیطی ادبپرور رشد کرده، امروز نهتنها در دنیای ادبیات بلکه در عرصه علم و دانش نیز میدرخشد. اشعار شاکره، پل ارتباطی میان سنتهای دیرینه و روح نوگرای اوست که در قالبهای مختلفی چون دوبیتی، غزل و سپید، جلوهگر شدهاند.
شاکره شمعافروز، فرزند سید گوهر باقری، در سال ۱۳۸۱ خورشیدی در شهرستان زیبای جرم در بدخشان دیده به جهان گشود. خانوادهی او، با فرهنگی غنی و ارزشمند، زمینهساز پرورش استعدادی درخشان در ادب، علم و عرفان شد. وی که در محیطی ادبپرور و متدین رشد یافت، علوم دینی و زبان پارسی دری را در کانون خانواده و نزد پدر آموخت.
دوران کودکی شاکره با علاقهای خاص به یادگیری سپری شد. او در سال ۱۳۸۷ خورشیدی، با اشتیاق و انگیزه وارد مکتب شد و با پشتکار و متانت، تمامی دروس خود را با موفقیت به اتمام رساند. با وجود موانع و دغدغههای زندگی، شاکره مصمم بود تا رویای تحصیل را ادامه دهد. همین تعهد و تلاشهای خستگیناپذیر که از پدرش به ارث برده بود، باعث شد در سال ۱۳۹۸ از طریق امتحان کانکور، در رشتهی مورد علاقهی خود—زبان و ادبیات فارسی دری—در دانشگاه بدخشان پذیرفته شود. شاکره همیشه موفقیتهایش را مدیون تلاشهای خانواده و حمایتهای آنان میداند.
علاوه بر تحصیل در رشته زبان و ادبیات، شاکره تصمیم گرفت تا دانش خود را گسترش دهد و در یکی از انستیتوتهای معتبر پامیر، در زمینه علوم صحی نیز آموزش ببیند. این فعالیتها نشاندهنده ارادهی بالای او برای تعالی علمی و حرفهای است.
شاکره نه تنها در عرصه تحصیل، بلکه در دنیای شعر و ادبیات نیز چهرهای برجسته است. او اشعاری در قالبهای مختلف همچون رباعی، دوبیتی، غزل، مثنوی، و شعر سپید سروده است. همچنین، ذوق نوشتاری او در داستانها و ترانههای کودکانه نیز مشهود است، که بخشی از خلاقیت او را نمایان میکند.
زندگی شاکره شمعافروز نمونهای بارز از تلاش و اراده برای ساختن آیندهای درخشان است. او با عشق به شعر و یادگیری، توانسته است به الگویی الهامبخش برای جامعه خود تبدیل شود. این مسیر همچنان ادامه دارد، و شاکره با نگاهی روشن به آینده، در تلاش برای خلق آثار و دستاوردهایی بزرگتر است.
نمونه شعر:
پس از تو زندگی ام کوله باری از غم شد
پدر! تو رفتی و دنیای من جهنم شد
همیشه درد و من و یاد های بودن تو
چو موریانه مرا می خورد نبودن تو
میان رنج من و شانه های تو پل نیست
پدر!نبودن تو قابل تحمل نیست
مدام سرد و زمستانی ام بی آغوشت
و در نبرد پریشانی ام بی آغوشت
غمت پلنگ و من آهوی پا شکسته پدر!
ز رشته های وجودم نفس گسسته پدر!
در اوج غصه شبی بی قرار میمیرم
برای من بغلت را بیار میمیرم
ماریو بارگاس یوسا، نویسنده برجسته پرویی و برنده جایزه نوبل ادبیات، در سن ۸۹ سالگی چشم از جهان فروبست. این خبر جامعه ادبی را در سراسر جهان در اندوه فرو برد.
صنم عنبرین یکی از شاعران برجسته افغانستان است که توانسته با کلمات خود، عمق احساسات انسانی و چالشهای اجتماعی را در قالب اشعار تأثیرگذار بیان کند. او بهعنوان شاعری جوان و مستقل، با بهرهگیری از نمادها و تصاویر پرمعنا، صدای نسلی است که میان امید و بحران زیستهاند. شعر حاضر او، ساختاری روان و تصاویری […]
مدینه قانت، شاعری با سابقه هنری هشت ساله، به زندگی و زن بودن با قلمی لطیف و قدرتمند مینگرد و از عشق، اندوه، و آگاهی تلخ اما زیبا میسراید. آثار او آمیزهای از احساس و تفکر است که مخاطبان را به دنیای درونی خود دعوت میکند.مدینه قانت، شاعری ساکن آلمان، با تخلص «قانت»، هنر شاعری […]
امینه مهر، شاعری از کابل، با سرودههایی عاشقانه و دردآلود، توانسته است تصاویر زندهای از زندگی، عشق و امید را به مخاطبان ارائه دهد و با زمزمههای خود به دلها راه یابد. امینه مهر در شهرآرای کابل زاده شد. شعر و هنر بیش از سیاست، جان او را تسخیر کرد. سرودههای او تصاویری زنده از […]
دیدگاه بسته شده است.