نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
یک شرکت انگلیسی بازیی را ساخته است که در آن به جنگ و صلح افغانستان پرداخته شده است. در این بازی کامپیوتری بیشتر به نیازمندی گزینههای مختلف در کنار فعالیتهای نظامی برای تأمین صلح، تمرکز شده است. شرکت انگلیسی “نومیدیک کرییشنس” سازنده بازیهای استراتژیک کامپیوتری، بازی تازهای را به نام “ریبل آنک” (Rebel Inc) ساخته […]
یک شرکت انگلیسی بازیی را ساخته است که در آن به جنگ و صلح افغانستان پرداخته شده است. در این بازی کامپیوتری بیشتر به نیازمندی گزینههای مختلف در کنار فعالیتهای نظامی برای تأمین صلح، تمرکز شده است.
شرکت انگلیسی “نومیدیک کرییشنس” سازنده بازیهای استراتژیک کامپیوتری، بازی تازهای را به نام “ریبل آنک” (Rebel Inc) ساخته است. داستان این بازی طوری است که در “ساحه زعفران” جنگ تمام شده، اما این کار اهمیتی ندارد و باید ثبات در این منطقه تأمین شده و اقتصاد رشد کند. همچنین نیاز است تا توازن میان اولویتهای نظامی و غیرنظامی برقرار شود تا اینکه حمایت مردم به دست آمده و از قدرت گرفتن دوباره شوریان جلوگیری شود. در این گیم مزارع زعفران، دریاها، روستاها و کوههای ناهموار به گونه مجازی تصویرپردازی شدهاند.
از این کوههای ناهموار هر از گاهی جنگجویان مسلحی پدیدار میشوند که میخواهند آنچه را که از سوی دولت بازسازی شده، نابود کنند. آنان به ساحه زعفران هجوم میبرند تا هزینههای فعالیتهای نظامی سربازان را بیشتر کنند. حتی در حالیکه جنگ پایان یافته، توسعه زیرساختها به مراتب کمتر از انتظارات مردم است. این بازی تاهنوز بیشتر در چین و ایالات متحده امریکا دانلود شده است.
جغرافیای افغانستان
اینکه ساحه زعفران دقیقاً در کجا موقعیت دارد، بازی به کاربران فاش نمیکند. اما چیزهای خیلی زیادی وجود دارند که شباهت به افغانستان دارند.
از تقریباً دو دهه به این طرف پس از شکست رژیم طالبان، صلح و ثبات در افغانستان در حد امید باقی مانده است. مأموریت افغانستان بزرگترین و پرهزینهترین مأموریت ناتو در تاریخ این سازمان را تشکیل میدهد.
آمار پروژه (ای سی آل ای دی) دانشگاه ساسکس نشان میدهند که در سال ۲۰۱۸ بیش از ۴۳ هزار و ۵۰۰ نظامی و غیرنظامی در افغانستان کشته شدهاند. این آمار میرساند که قربانیان جنگ در افغانستان تقریباً به اندازه سوریه و یمن است.
بر اساس ارقام سازمان ملل متحد در سه ماه نخست امسال برای نخستین بار بیشتر غیرنظامیان توسط نیروهای امنیتی افغانستان و بینالمللی، نسبت به حملات طالبان و سایر گروههای تروریستی کشته شدهاند.
در این گیم مزارع زعفران، دریاها، روستاها و کوههای ناهموار به گونه مجازی تصویرپردازی شدهاند.
چه توضیحی در این مورد وجود دارد؟ کاربران میتوانند خود به دنبال این پاسخ در بازی یاد شده بگردند؟
ریبل آنک، که رابطه نزدیک بین کمک، فساد و خشونت را به گونه بازی پدیدار میسازد، به سرمایهگذاری در مکتبها، شفاخانهها و جادهها بیشتر تمرکز کرده است. در این بازی افرادی که بیش از حد سریع در بازار ساحه جنگزده زعفران سرمایهگذاری میکنند، باعث برانگیختن فساد و تورم میشوند. این کار مردم را خشمگین میکند و شهرت دولت را آسیب میزند.
جیمز وگان، سازنده این گیم میگوید: «آنان [کاربران] باید کوشش کنند که در یک منطقه جنگزده که از سوی شورشیان ویران شده است، صلح را تأمین کنند. کار سادهای نیست که برای انجام این کار تنها سربازان اعزام شوند. آنان باید میان شمار زیادی از اولویتهای متضاد توازن برقرار کنند.»
استراتژی بازی و واقعیت افغانستان
بحران در افغانستان سابقه چهل ساله دارد. این جنگی نیست که پس از حمله نظامی کشورهای غربی به افغانستان به دنبال حملات یازده سپتامبر در سال ۲۰۰۱ آغاز شده باشد. ریبل اینک نه تنها با سازندگان بازی، بلکه با کمک سیاستمداران، سربازان، مددکاران و دانشمندان؛ پیچیدگی وضعیت افغانستان را به تصویر کشیده و میخواهد که توجه بیشتر عامه را به آن جلب کند. یکی از کسانی که در این زمینه همکاری دارد؛ لاورا بیلی، مسئول صلح و امنیت بانک جهانی است. او جزء آموزگاران داخلی “بازیهای شبیهسازی” است. او باور دارد که کاربران تجربه میکنند که «برقراری صلح نسبت به جنگیدن چقدر دشوار است.»
به گفته او هر تصمیم میتواند پیامدهای غیرعمدی داشته باشد که منجر به شکست تمام مأموریت میشود. این کارشناس بانک جهانی امیدوار است که اینگونه بازیهای شبیهسازی باید هدفمندانه شامل نصاب مکاتب شود: «کار کردن با نوجوانانی که پس از چند سال در انتخابات شرکت میکنند، واقعاً میتواند تأثیر بزرگی داشته باشد.»
در این بازی در کنار سایر منابع از تحقیقات سیگار یا اداره بازرس ویژه امریکا برای بازسازی افغانستان نیز استفاده شده است. بر اساس گزارش سیگار مأموریت نیروهای آمریکایی از سال ۲۰۰۱ تاکنون در افغانستان برای مالیاتدهندگان این کشور، حدود ۷۵۰ میلیارد دالر هزینه داشته است. همزمان ۱۳۰ میلیارد دالر دیگر در زمینه بازسازی افغانستان هزینه شده است. بیشتر از آنچه که ایالات متحده امریکا پس از جنگ دوم جهانی برای بازسازی اروپا مصرف کرده است.
در این بازی در کنار سایر منابع از تحقیقات سیگار یا اداره بازرس ویژه امریکا برای بازسازی افغانستان نیز استفاده شده است.
جان سوپکو رئیس اداره سیگار فساد اداری را یکی از تهدیدهای بزرگ استراتژیک برای مشروعیت و موفقیت دولت افغانستان عنوان میکند.
اورزلا نعمت، کارشناس امور انکشاف افغانستان آنچه را که این بازی در مورد افغانستان صحنهسازی کرده تائید میکند. او میگوید صلح را نمیتواند تنها با اعزام نیروهای نظامی تأمین کرد.
خانم نعمت در گفتوگو با دویچه وله علاوه کرد: «طالبان موفق به داشتن میزان نفوذ در سراسر کشور شدهاند و البته دلیل اصلی نفوذ و حضور آنها در کشور، ریشه در ناکامی دولت دارد. ناکامی دولت به علت فساد، به دلیل کمبود توجه در مرکز، به علت انتصاب مردم بر اساس نوعی روابط سیاسی به عوض شایستگی…من فکر میکنم مردم اساساً در حالت هراس و ترس زندگی میکنند. دسترسی به نیازهای اساسی مانند بهداشت، آموزش و عدالت میسر نیست.»
در جریان امسال قرار است بازی ریبل آنک به زبانهای پشتو و دری نیز به بازار عرضه شود. با اینکار بازی در دسترس افرادی نیز قرار خواهد گرفت که در جغرافیای حقیقی این بازی زندگی میکنند.
سنگ تهداب لیسه «بلخ باستان» ولایت بلخ با هزینه نزدیک به ۱۵۰ هزار دالر توسط برنامه میثاق شهروندی و کمک مردمی گذاشته شد. عبدالحق خرمی، شهردار شهر مزارشریف گفت: تعمیر جدید مکتب بلخ باستان ولایت بلخ که دارای ۱۲ صنف درسی، ۴ اتاق اداری، دیوار احاطه و سایر ملحقات ضروری است از سوی میثاق شهروندی […]
دیدگاه بسته شده است.