نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
رقص اعتراضی گروه «لاس تزیس» شیلی به نام «تو متجاوز هستی» که نمایشی هنری و اعتراضی به خشونت علیه زنان است دو هفتهای است که توسط برخی گروهها در شهرهای بزرگ ترکیه مانند استانبول و آنکارا اجرا میشود. این اجراها یا با برخورد پلیس این کشور با معترضان همراه بوده و یا به بازداشت برخی […]
رقص اعتراضی گروه «لاس تزیس» شیلی به نام «تو متجاوز هستی» که نمایشی هنری و اعتراضی به خشونت علیه زنان است دو هفتهای است که توسط برخی گروهها در شهرهای بزرگ ترکیه مانند استانبول و آنکارا اجرا میشود. این اجراها یا با برخورد پلیس این کشور با معترضان همراه بوده و یا به بازداشت برخی از آنها منجر شده است.
به گزارش شانا به نقل از یورونیوز؛ به همین منظور جمعی از نمایندگان حزب جمهوریخواه خلق ترکیه روز شنبه دهم دسامبر تصمیم گرفتند این رقص را در داخل پارلمان این کشور و در مقابل سلیمان سویلو، وزیر کشور اجرا کنند.
دولت سرکوبگر همان مرد متجاوز است
یکی از نمایندگان پیش از شروع این رقص اعتراضی، خطاب به وزیر کشور گفت: «وزیر محترم کشور، برای آگاهی بخشی در مورد خشونت علیه زنان جنبش توأم با رقصی به نام «لاس تزیس» از شیلی آغاز شده، به لطف شما ترکیه تنها کشوری است که برای اجرای این رقص انتقادی باید مصونیت داشته باشیم، بهعنوان زنان نماینده پارلمان در ترکیه و به نمایندگی از زنان کشورمان که در معرض قتل و خشونت قرار دارند، برای شما حرفهایی داریم.»
این گروه از زنان پسازآن به اجرای متن آهنگ این رقص اعتراضی پرداختند. در متن ترانهای که به هنگام اجرای این کار هنری خوانده میشود، برخی زنان عضو پارلمان ترکیه با یکدیگر میخواندند: «جرم ما تنها زن بودن است، تنبیه ما خشونتهایی است که روزانه علیه ما روا داشته میشود…تقصیر من نیست، نه تقصیر من نیست که کجا بودم و چه لباسی بر تن داشتم، متجاوزان شما هستید، متجاوز شمایید: پلیس، قاضیان، دولت، رئیس جمهور، دولت سرکوبگر همان مرد متجاوز است.» آنها در پایان نیز این متن را یکصدا مقابل وزیر کشور ترکیه خواندند: «مقاومت زنان همه جای جهان به چشم میخورد، شما در این مسیر تنها نیستید.»
مردان نماینده عضو حزب جمهوریخواه خلق ترکیه نیز در کنار زنان این حزب تصاویری از زنان در معرض خشونت قرار گرفته را به سمت عکاسان و خبرنگاران بالا برده بودند.
گروه فمینیستی «لاس تزیس» نخستین بار این رقص اعتراضی را در شیلی اجرا کرد.
اوایل دسامبر سال جاری هزاران زن در برابر استادیوم ملی سانتیاگو، پایتخت شیلی جمع شدند و پرفورمنس رقص «تو متجاوز هستی» را اجرا کردند.
اجرای این رقص اکنون به نمادی برای افشای خشونت علیه زنان در جهان بدل شده است.
در حالی که رژیم طالبان با سرکوب بیامان زنان و دختران افغانستان، تلاش میکند صدای آنها را خاموش کند، فعالان حقوق زن این کشور همچنان با قدرت به مبارزه ادامه میدهند. ژولیا پارسی و نیلا ابراهیمی، دو چهره شاخص این مبارزه، با کسب جوایز معتبر بینالمللی، به نماد مقاومت زنان افغانستان در برابر ظلم و […]
زن تایمز در گزارشی افشا کرد که برخلاف ادعای طالبان، علت مرگ حورا سادات، یوتیوبر زن مسمومیت نبوده است. نویسندگان این گزارش به نقل از منابع خود میگویند که او سال گذشته بهعلت شکنجه در بازداشت طالبان کشته شده است.
شماری از فعالان زن افغانستانی برای تدوین یک برنامه مشترک در لندن گردهم آمدند. آنها در نشست چهار روزه درباره ترسیم نقشه راه برای عبور از وضعیت کنونی زنان در افغانستان، گفتوگو خواهند کرد.
یوناما در نظرسنجی ماه اپریل خود به این نتیجه رسیده است که تنها چهار درصد از مردم افغانستان خواستار به رسمیتشناسی رژیم طالبان هستند.
دیدگاه بسته شده است.