نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
ایران بیش از ۹۰ درصد زعفران جهان را تولید میکند؛ اما حالا رقبای جدیدی از راه رسیدهاند. افغانستان، کشور همسایه ایران سالهاست که تولید زعفران را آغاز کرده و در این مسیر موفق بوده است. چین نیز بنا دارد با کشت گلخانهای این محصول وارد بازارهای جهانی شود.
به گزارش شانا به نقل از یورونیوز؛ برخی دیگر از کشورها نیز از جمله پاکستان، هند، مراکش، ترکیه و سوئیس نیز سرمایهگذاری برای افزایش تولید زعفران را آغاز کردهاند.
ایران نیز به دنبال توسعه صادرات طلای سرخ یا همان زعفران است، آن هم در شرایطی که تحریمها تجارت و صادرات در ایران را دشوار کرده است. بیشترین زعفران در بخشهای جنوبی استان خراسان رضوی تهیه میشود.
تاریخ کشت و تولید زعفران در ایران به حدود ۳ هزار سال پیش باز میگردد.
محمد ازمار که در بازار فروش زعفران در تربت حیدریه مشغول فروش گل زغفرانهای خود است میگوید: «از کارگر و مغازهدار و تاجر و بسیاری افراد دیگر از همین زعفران نان میخورند.»
رقبای زعفران ایران، چین و افغانستان
داریوش شریعتیمقدم، رئیس بخش روابط بینالملل شرکت نوین زعفران نیز ایران درباره ظهور رقبای تجاری جدید در حوزه زعفران چنین توضیح میدهد: «ایران سالانه۳۵۰ الی ۴۰۰ تن زعفران تولید میکند که این رقم شامل ۹۵ درصد از تولید جهانی این محصول میشود. افغانستان مدتی است که تولید زعفران را شروع کرده و پیشرفت خوبی نیز داشته است.»
او میافزاید: «چین روی کاشت گلخانهای زعفران کار میکند و برنامههای خوبی دارد. اینها در کوتاهمدت از نظر میزان تولید برای ایران زنگ خطری به شمار نمیآیند؛ اما اگر بتوانند از نظر بازرگانی مثل اسپانیا عمل کنند آن وقت به رقبای ایران در بازار جهانی تبدیل خواهند شد.»
تجارت زعفران ایران از مسیر دیگر کشورها
مهدی حقدادی، مدیر مدرسه است و میگوید: «فکر میکنم بیشترین قدمت و بهترین اسانس و رنگ زعفران در جهان مربوط به زعفران ایران باشد، آن هم زعفرانی که در مناطق جنوب خراسان تولید میشود.»
زعفران ایران از طریق دوبی و امارات و افغانستان به بازار نهایی راه پیدا میکند.
محمدعلی شریعتیمقدم، صادرکننده زعفران میگوید: «تحریمها ممکن است در جاهایی موجب کندی تجارت شده باشد؛ اما چون تقریباً تمام زعفران دنیا در ایران تولید میشود، کشورهای متقاضی ناچار هستند در هر شرایط زعفران را از ایران خریداری کنند. در سالهایی که آمریکا با ایران رابطه تجاری نداشته نیز این محصول از طریق از اسپانیا به بازارهای آمریکا رفته است.»
به گفته او «همین حالا هم به خاطر توافقهایی که وجود دارد، زعفران ایران از طریق دوبی و امارات و افغانستان به بازار نهایی راه پیدا میکند.»
سفیر چین در کابل از دیدارش با نماینده اتحادیه اروپا برای افغانستان خبر داد.
سخنگوی این بانک روز جمعه گفت که سرپرست بانک مرکزی افغانستان در این هفته با سفیر چین دیدار کرد تا در مورد روابط بانکی و تجارت گفتگو کند.
عضو ارشد و رئیس دفتر سیاسی طالبان در قطر میگوید که این گروه امنیت سرمایهگذاران چینی را در افغانستان تامین خواهد کرد. به گفته وی، چین میخواهد منابع دستنخورده افغانستان را استخراج کند.
پیشتر «گنگ شوانگ» معاون نماینده دایم چین در سازمان ملل طی سخنانی در شورای امنیت در مورد افغانستان گفت: چین امیدوار است که گروه طالبان به تعهدات خود عمل کند، روابط خود را با تمام سازمانهای تروریستی بهطور کامل قطع و همراه با جامعه جهانی قاطعانه با داعش، جنبش اسلامی ترکستان شرقی و همچنین با […]
دیدگاه بسته شده است.