نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
به گزارش شانا به نقل از صدای آزادی؛ اتحادیه اروپا هشدار داده است که ادامه این وضعیت حمایت مالی اتحادیه اروپا را در بخش توسعه و امنیت افغانستان متاثر خواهد کرد؛ اما مسعود ترشتوال، سخنگوی «شورای حراست و ثبات افغانستان» به رادیوی آزادی میگوید که تلاشها برای کنار آمدن دکتر عبدالله و دکتر غنی از […]
به گزارش شانا به نقل از صدای آزادی؛ اتحادیه اروپا هشدار داده است که ادامه این وضعیت حمایت مالی اتحادیه اروپا را در بخش توسعه و امنیت افغانستان متاثر خواهد کرد؛ اما مسعود ترشتوال، سخنگوی «شورای حراست و ثبات افغانستان» به رادیوی آزادی میگوید که تلاشها برای کنار آمدن دکتر عبدالله و دکتر غنی از راه میانجیگری ادامه دارد.
آقای ترشتوال گفت عبدالله بهزودی طرح خود را برای حل بحران سیاسی کشور با رئیس جمهور غنی درمیان خواهد گذاشت و این بحران سیاسی به پایان خواهد رسید.
او افزود: «خوشبختانه امید نسبت به گذشته بیشتر شده است، هر دو طرف دخیل متعهد به پایان دادن به بنبست هستند، در آینده نزدیک با یک برنامه خاص که میتواند وضعیت سیاسی فعلی را تغییر دهد. این طرح به کاخ ریاست جمهوری معرفی میشود.»
اتحادیه اروپا این سخنان را پس از تماس تلفنی نماینده اتحادیه اروپا در افغانستان، سفیران این اتحادیه بهشمول سفیر ناروی که با آقای عبدالله داشتهاند، مطرح کرده است.
این اتحادیه پس از این صحبتهای تلفنی در یک اعلامیه هشدار داد که اگر تنشهای سیاسی در افغانستان ادامه یابد، آینده و سلامت مردم این کشور در معرض تهدید قرار خواهد داشت.
این هشدارها از سوی اتحادیه اروپا درحالی مطرح شده است که از دو ماه بهاینسو گفتوگوها برای حل بحران سیاسی از سوی این اتحادیه و شماری از نمایندگان جامعه جهانی ادامه دارد.
درهمین حال عبدالله مدعی ریاست جمهوری در صفحه توییتر خود نوشته است که علاقهمند است برای مبارزه با ویروس کرونا بنبست سیاسی را حل کند؛ او همچنین برای تحقق صلح بر برقراری آتشبس تاکید کرده است.
درهمین حال حزب جمعیت اسلامی که در انتخابات ریاست جمهوری از عبدالله، پیشتیبانی کرده است، در بیانیهای این اظهارات اتحادیه اروپا را یکجانبه و تکرار سکوت در برابر کودتای انتخاباتی خوانده است؛ این حزب اتحادیه را متهم به جانبداری از یک جناح کرده است.
با این همه، شهزاده مسعود، مشاور حامد کرزی رئیس جمهور پیشین که از دیدارهای افراد میانجی با دوطرف آگاه است، به رادیو آزادی میگوید: «هنوز هم اختلافهای درونی در دسته عبدالله وجود دارد که سبب تاخیر ترتیب این طرح شده است.»
پیش از این، دفتر رئیس جمهور غنی گفته بود که آماده گفتگو درمورد حل بحران سیاسی است و رئیس جمهور وعده کرده است دولتی را تشکیل دهد که حضور تمامی مردم افغانستان در آن دیده شود .
اما پیشتر عبدالله نیز گفته است که خواستار پایان حل تنشها از راه گفتگوها است؛ اما به گفته آقای عبدالله رئیس جمهور غنی حاضر به گفتگو در این باره نشده است.
در عصر حاضر شاید کمتر واژهای را پیدا کرد که به پیمانه «بحران» در علوم مختلف مورد استفاده قرار گرفته باشد. دانشوران سیاست بینالملل از واژه بحران برای تبیین و تحلیل درگیری و تنش میان واحدهای سیاسی استفاده میکنند و اقتصاددانان تورم و نوسان در بازارهای مالی و ارزی را با استفاده از این واژه به بررسی میگیرند.
به گزارش شانا به نقل از اسپوتنیک؛ رئیس شورای عالی مصالحه ملی میگوید که طالبان پس از خروج نیروهای خارجی از افغانستان، علاقهای به توافق سیاسی با جمهوریت نخواهند داشت. عبدالله عبدالله، رئیس شورای عالی مصالحه ملی که برای اشتراک در مجمع دیپلماسی آنتالیا به ترکیه رفته است، در گفتگو با آسوشیتدپرس گفته است که […]
در این روزها و در آستانه آغاز مذاکرات بینالافغانی صلح، حملات طالبان علیه نیروهای امنیتی افغانستان افزایش یافته است؛ اما عبدالله عبدالله، رئیس شورای عالی مصالحه ملی افغانستان اعلام کرده که کشتار افغانستانیها هیچ توجیه مذهبی و سیاسی ندارد.
براساس اعلام سازمان ملل متحد ۱۲.۴ میلیون غیرنظامی در افغانستان بهعلت درگیریها، افزایش قیمت مواد غذایی و شیوع کووید-۱۹ در معرض ناامنی حاد غذایی هستند.
دیدگاه بسته شده است.