نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
نمایندگان ویژه خاص ایران، چین، پاکستان و روسیه وضعیت کنونی افغانستان بعد از آشتی رقیبهای سیاسی و صلح در این کشور را بررسی کردند.
به گزارش شانا به نقل از اسپوتنیک؛ صدیق صدیقی، سخنگوی ریاست جمهوری در این ارتباط گفت: اشرف غنی، رئیس جمهور افغانستان و عبدالله عبدالله، رئیس اجرایی پیشین، روز یکشنبه توافقنامه سیاسی درباره تقسیم قدرت را امضا کردند که براساس آن عبدالله عبدالله، رئیس شورای عالی آشتی ملی خواهد بود.
براساس بیانیه صادرشده وزارت امور خارجه ایران، نمایندگان چهار کشور«از توافق رهبران دو نیروی سیاسی افغانستان استقبال کرده و ابراز امیدواری کردند که این رویداد مهم باعث تسریع آغاز مذاکرات بین افغانستان شود.»
افزون بر این، ایران، چین، پاکستان و روسیه حمایت خود را از روند صلح افغانستان ابراز داشتند. این نشان میدهد که مذاکرات جامع بینالافغانی تنها راه آشتی برای ملت افغانستان است و همچنین از همه نیروهای سیاسی از جمله طالبان خواستند تا شرایط را برای آغاز زودهنگام مذاکرات مهیا کنند.
شرکتکنندگان در جریان مشورت مربوط به افغانستان همچنین افزودند که خروج نیروهای خارجی از افغانستان باید منظم و با مسئولیتپذیری صورت بگیرد، به گونهای که افغانستان در «شرایط انتقالی» دچار مشکلات نشود.
دیدار وزیر خارجه ایران با طالبان؛ از حقابه هیرمند تا توسعه سرمایهگذاری ایران در افغانستان بحرانزده
شبکه اجتماعی “تیکتاک” با انتشار بیانیهی رسماً اعلام کرده است که دولت آمریکا این شبکه اجتماعی را برای ۱۷۰ میلیون کاربر مسدود کرده است. به گزارش خبرگزاری شانا در ادامه تنشهای روبهافزایش چین و آمریکا در مسائل مختلف، شبکه اجتماعی چینی “تیکتاک” دقایقی پیش با صدور بیانیهی اعلام کرد که دولت آمریکا این شبکه اجتماعی […]
آب، حیات است و در بسیاری از مناطق جهان، به ویژه در مناطق خشک و نیمه خشک، یکی از مهمترین منابع حیاتی محسوب میشود. رودخانهها به عنوان رگهای حیاتی این مناطق، همواره محل مناقشه و اختلاف بین کشورها و جوامع بوده است. رودخانه هیرمند نیز به عنوان یکی از مهمترین منابع آبی منطقه، شاهد اختلافات […]
ماندانا تیشهبار، استادیار دانشگاه علامه طباطبایی، در اظهاراتی نگرانکننده از مهاجرت نخبگان افغانستانی که پس از تحولات اخیر در این کشور به ایران پناه آوردهاند، ابراز نگرانی کرد. وی این افراد را سرمایههای انسانی ارزشمندی دانست و مهاجرت آنها به کشورهای غربی را به زیان ایران توصیف کرد. تیشهبار با اشاره به اینکه بسیاری از […]
دیدگاه بسته شده است.