اخبار هیدراسلایدافغانستانامنیتگزارش

سقوط یک هواپیمای آمریکایی در غزنی؛ پنتاگون ادعای طالبان درباره شلیک به هواپیما را رد کرد

به گزارش شانا به نقل از یورونیوز؛ ساعاتی پس از سقوط هواپیمای نظامی در ولایت غزنی افغانستان، ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی طالبان با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرده بود این گروه این هواپیما را سرنگون کرده است. بخش افغانستان خبرگزاری فارس ایران از قول سخنگوی امارت اسلامی افغانستان نوشت: «طالبان در یک عملیات تاکتیکی این هواپیما را سرنگون کرده است.»

گفته می‌شود هواپیمای حادثه‌دیده از نوع «بمباردیه E-11A» بوده است. بااین‌حال خبرگزاری فرانسه به نقل از یک منبع در وزارت دفاع آمریکا این موضوع را رد کرده است.

منابع محلی پیشتر اعلام کرده بودند یک فروند هواپیما که بین ۸۳ تا ۱۱۰ سرنشین داشته، ساعت ۱: ۱۰ ظهر دوشنبه در روستای «سدوزی» ولسوالی «ده‌یک» ولایت غزنی سقوط و بلافاصله آتش گرفت. ولسوالی ده یک در کوهپایه هندوکش که منطقه‌ای سرد و صعب‌العبوری است، واقع شده و در حال حاضر تحت کنترل گروه طالبان است.

ده‌یک در جنوب‌شرق ولایت غزنی و در ۲۵ کیلومتری مرکز غزنی قرار دارد.

با وجود تأیید سقوط یک فروند هواپیمای مسافربری متعلق به شرکت هواپیمایی ملی افغانستان، آریانا توسط وزارت داخله افغانستان، این شرکت هواپیمایی با انتشار اطلاعیه‌ای این خبر را تکذیب کرد.

گزارش‌های اولیه حاکی از این بود که این هواپیما بوئینگ مدل ۷۳۷-۴۰۰ بوده و از هرات عازم کابل بوده است. بلافاصله پس از انتشار خبر سقوط آن، اعزام نیروهای امدادی صلیب سرخ برای نجات مسافران این هواپیما، آغاز شد ولی منابع محلی خبر دادند که پیش از رسیدن نیروهای امدادی، نیروهای طالبان و روستاییان عملیات اطفاء حریق را شروع کرده‌اند ولی به دلیل شدت بالای آن موفق به خاموش کردن آن نشده‌اند.

عارف نوری، سخنگوی دفتر والی غزنی نیز در گفتگوی تلفنی با خبرنگار ان‌بی‌سی تأیید کرد که پس از حضور نیروهای امداد و نجات در محل سقوط هواپیما تا بعدازظهر دوشنبه وجود حدود ۱۰۰ پیکر سوخته محرز شده است.

ساعتی بعد و با وجود تأیید وزارت امور داخله (کشور) افغانستان، هواپیمایی آریانا ادعا کرد که هیچ یک از پروازهای این شرکت دچار سانحه نشده‌اند.

اداره هوانوردی افغانستان نیز با انتشار اطلاعیه‌ای خبر سقوط هواپیمای مسافربری را رد کرد.

اما محمدعارف رحمانی، نماینده مردم غزنی در مجلس نمایندگان افغانستان اعلام کرد که «طیارهٔ ساقط شده در ولایت غزنی یک طیاره ۱۵ نفره بوده و مربوط به شرکت آریانا نیست.»

در همین حال برخی منابع هم به نقل طالبان اعلام کرده‌اند که هواپیمای ساقط شده، از نوع جنگنده بوده و هر دو خلبان آن کشته شده‌اند.

هم‌زمان وحیدالله کلیمزی، والی غزنی نیز گفت که هواپیمای سقوط کرده در غزنی متعلق به شرکت‌های داخلی نیست. البته یک مقام رسمی نظامی افغانستان به خبرگزاری‌ها اعلام کرد که روز دوشنبه هیچ گزارشی مبنی بر سقوط هواپیمای نظامی متعلق به ناتو یا نیروهای آمریکایی منتشر نشده است.

اما بت ریوردان، سخنگوی فرماندهی مرکزی آمریکا عصر دوشنبه از آغاز بررسی‌ها برای تعیین ابعاد واقعی این سانحه خبر داده ولی برخی دیگر از مقام‌های نظامی آمریکا در گفتگو با رسانه‌ها تعلق هواپیمای سقوط کرده به ارتش این کشور را تأیید کردند. اولین تصاویر تأیید نشده که از بدنه هواپیمای سانحه دیده منتشر شده، نشان می‌دهد که احتمالاً این هواپیما از نوع «بمباردیه E-11A» و متعلق به نیروی هوایی ارتش آمریکاست.

اخبار غیررسمی منتشر شده در عصر روز دوشنبه، گروه طالبان را به‌عنوان مسئولیت حمله به این هواپیما معرفی کرده و از احتمال بالای کشته شدن تمام سرنشینان این هواپیما حکایت دارد. البته ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی گروه طالبان نیز با انتشار بیانیه‌ای مسئولیت ساقط کردن این هواپیما را بر عهده گرفت. طالبان مدعی است، هواپیمای ساقط شده حامل گروهی از نظامیان و افسران اطلاعاتی آمریکا بوده است.

شبکه خبری فاکس‌نیوز نیز به نقل از یک مقام نظامی آمریکا اعلام کرد که شمار سرنشینان این هواپیما کمتر از ۵ نفر بوده است و هنوز نشانه‌ای از این‌که این هواپیما مورد هدف موشک قرار گرفته، یافت نشده است.

دکمه بازگشت به بالا